Overslaan naar content

DevOps Engineer

Op locatie
 • Breda, Noord-Brabant, Nederland
Netvlies

Functieomschrijving

Bij Netvlies doen we het net even anders. We werken niet met traditionele managers, je bent hier vooral manager van jezelf. Met jouw enthousiasme voor development en support weet je de klant gerust te stellen en heb je binnen no time een oplossing voor het probleem. Als DevOps engineer zorg jij ervoor dat de websites van onze klanten in de lucht blijven en optimaal functioneren. Dat vraagt continu monitoring én proactief meedenken in oplossingen. Een DevOps engineer bij Netvlies is een rots in de branding voor onze klanten en voor het team als de vraagstukken even lastig zijn. Zoek jij een uitdagende rol in een team van vakidioten? Weet jij het hoofd koel te houden als de klant het warm krijgt? Dan willen we jou beter leren kennen!


Over Netvlies

Netvlies is een Digital Agency gevestigd in hartje Breda en onderdeel van het ecosysteem van Conclusion Experience. Bij Netvlies werken we met zelfsturende teams en zonder managers. Je formuleert zelf doelstellingen die je gaat behalen in nauwe samenwerking met collega’s. Zij zijn ook degenen die je voorzien van feedback, waar je zelf mee aan de slag gaat onder begeleiding van Caroline, onze talent coach. Als jij groeit, groeit Netvlies ook. We weten uit ervaring dat het werkt om ruimte en vrijheid te geven. We krijgen er leergierige en betrokken professionals voor terug.


In de samenwerking met onze klanten ligt de kracht van Netvlies in het meedenken, richting geven en inspireren. En dat zijn ook de eigenschappen die we graag bij je terugzien. Je hebt een uitgesproken mening die je weet over te brengen.


Over de rol van DevOps Engineer

Als Digital Agency bouwen we niet alleen de meest gave websites en webapplicaties, maar verzorgen we ook de hosting voor onze klanten. In de afgelopen jaren heeft DevOps zich bij Netvlies ontwikkeld van een traditionele hosting-afdeling naar een van de meest innovatieve teams binnen het ecosysteem. Nu ondersteunen we developers met complexe CI/CD-opstellingen waarbij de klassieke VPS meer en meer aan het transformeren is naar docker- en cloud-based hosting die met IaC-oplossingen wordt gedefinieerd en gedeployed. Dit doen we onder anderen door het gebruik van Terraform, Kubernetes en serverless architecturen op AWS. Het doel is om deze transformatie verder door te zetten, zodat we in de toekomst meer en meer cloud- en container-based kunnen werken.


In jouw rol als DevOps engineer kom jij met initiatieven en ideeën, waarmee we onze klant écht helpen. Je krijgt hiervoor veel ruimte en vertrouwen om prioriteiten naar eigen inzicht op te pakken. Je bent werkzaam binnen Team Service Support waar gewerkt wordt aan webapplicaties, webportals en innovatieve en schaalbare cloud oplossingen. Aan de hand van projectbeschrijvingen denk je mee over de scope, complexiteit en risico's bij een project. Door jouw kennis en inzichten te delen met klanten en collega's inspireer je jouw omgeving en adviseer je in hoe het nóg beter kan.


Het team Support bestaat uit drie DevOps Engineers, vier Backend Developers en de Service coördinator / Team lead Support. In jullie zelfsturende team pakt ieder zijn rol en hebben jullie als team één taak: alle websites en webapplicaties onder alle omstandigheden in de lucht houden. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De techniek verandert razendsnel en je bent pas echt van toegevoegde waarde voor de klant als je de ontwikkelingen steeds een stap voor blijft. Met jouw kennis en creativiteit draag jij hieraan een steentje bij.


Vereisten

Wat neem je mee naar Netvlies?

 • Je bent een teamspeler en gaat daarnaast zelfstandig en proactief te werk.
 • Jij ziet security als een voorwaarde;
 • Je bent in staat is om opgedane kennis (ook met niet deskundigen) te delen;
 • Je hebt een grote passie voor problem solving en bent een coach die een team kan meenemen.


Wat krijg je van ons?

Een diverse, flexibele rol met veel groeimogelijkheden in een hechte organisatie. Naast een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zijn vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling én plezier in je werk belangrijke kernwaarden. Bij Netvlies werken we vanuit talent.


We zetten je in je kracht en focussen op het ontwikkelen van competenties waar je aanleg voor hebt. We geloven in de talenten van onze collega´s en dat talenten zich ontwikkelen door begeleiding en samenwerking. Daarnaast geloven we dat je je talent pas echt (verder) ontwikkelt als je kunt, mag én wilt. Daarom heb je bij ons zelf de regie over je ontwikkeling en carrièrepad.


Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. We bieden verschillende vormen van ondersteuning, zoals feedback van je omgeving, trainingen en coachingsessies. Bovendien zijn we een hechte club collega’s die elkaar helpt groeien, op inhoudelijk én persoonlijk vlak. Ook na werktijd trekken we graag met elkaar op. In onze stamkroeg Dok19, op het sportveld, aan de BBQ of tijdens onze legendarische personeelsuitjes.Dit vinden wij heel vanzelfsprekend:

 • Een lekkere en gezonde lunch van ons Marij;
 • Regelmatig met elkaar een drankje doen en praten over andere dingen dan werk;
 • Werken op een toplocatie in hartje Breda;
 • BBQ op ons dakterras;
 • Werken zonder managers in zelfsturende teams;
 • Legendarische PV uitjes;
 • Een hybride werkplek en eigen indeling van je werkweek;
 • Onbeperkt vrije dagen, als je maar terug komt en je werk gedaan krijgt;
 • Ruimte voor creativiteit en eigen initiatief.Korte check: Jij..

 • hebt HBO of academisch werk- en denkniveau;
 • kan werken met Linux (CentOS/RHEL) en LEMP (Linux, Nginx, MariaDB/Mysql, PHP) stack;
 • hebt ervaring met het opzetten en beheren van een development pipeline t.b.v. CI / CD / automated tests en deployment, bij voorkeur in Gitlab;
 • bent bekend met provisioning tooling als Puppet, Terraform en Ansible en versiebeheer, met name Git;
 • hebt een ondernemende instelling;
 • hebt wellicht ervaring met aanvullende software, hosting platforms, hostingomgevingen en scripting is een pré, hierover horen wij graag meer;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal;
 • wordt enthousiast van vrijheid en verantwoordelijkheden;
 • bent 32 tot 40 uur per week beschikbaar.


Herken jij jezelf in dit profiel en word je warm van onze manier van werken? Solliciteer dan op deze vacature en de uitnodiging voor een kopje koffie of thee volgt vanzelf.

of